BDESIGN7 LTD
Architecture
BDESIGN7 LTD
Architecture

KENSINGTON WAY

Brentwood, Essex

TYPE: Commission 

CLIENT: Private

SIZE: 45 sqm

LOCATION: Brentwood, Essex

COLLABORATORS:

PROJECT LEADER: Basant Chopra

STATUS: Completed

PROGRAMME: Residential





The proposal is for building a rear extension to the existing two bedroom house. The proposed extension contains a shower room, kitchen and dining room. The site is in Highwood Hospital Conservation Area and is of significant importance due to its location within the development. The building was formerly part of the hospital and was later converted to a dwelling. The proposed design has been developed in a way to have minimum impact on the heritage asset of existing building. The extension is designed to be on a lower level than existing building creating a split level, which allowed the existing window openings to be retained on the higher and lower level thus bringing in natural light into the existing living room.